İletişim  |   Bayi Girişi   |   Blog   |   EN               

Mabel’e Dair..

Yüreğinizin en kuytu köşelerinde sakladığınız sevgiyi, aşkı, özlemi sığdırabilir misiniz bir kutuya? Bir kurdele çözebilir mi tüm kırgınlıkları?
Ruhunuzun en derininden gelen sesi dillendirmek için 70 yıl önce çıktığımız sevgi ve tutkuyla harmanlanan çikolata yolculuğumuza hoş geldiniz.. 

Mabel’in temelleri 1947 yılında  Mihail Payotis ve Haralambos Küçük Anastasiadi tarafından İstanbul Karaköy’de mütevazi bir imalathanede atıldı. Markanın büyük dönüşüm hikayesi ise Ahmet Tatlıcı tarafından 1981 yılında satın alınmasıyla yaşandı. 

Ailesinden devraldığı tatlı ve pastacılık sektöründeki tecrübesini İngiltere’de aldığı eğitimle güçlendiren Tatlıcı, kuşaktan kuşağa süregelen çikolata öyküsünün temellerini yıllar içinde sağlam atılımlarla güçlendirdi.




Mabel çikolatalarının bugünkü lezzetine ulaşması için 10 yıllık bir hazırlık süreci yaşandı. Önce teknoloji ve ambalaj alanındaki küresel gelişmeler Mabel’e entegre edildi. 1992 yılına gelindiğinde ise Mabel; ağırlıklı olarak Belçika ve İsviçre tatlarıyla harmanlanan özel çikolata reçetesine kavuşarak çikolatada lezzet devrimine imza attı.

Bugün kalite ve çeşitte yükseltilen çıta ile ürün gamını 500’e çıkaran Mabel; geleneksel çikolata anlayışını son teknolojiyle üretimini yaptığı bantlardan büyük küçük herkesin evlerine, sıcak gülüşlerine, kısaca hayata taşıdı.

Tüketicisinin nezdinde, ”çikolata gibi çikolata” olarak tanınmanın gururunu yaşayan Mabel, içindekilere dair hiçbir endişe yaşatmadan çikolata hazzını vermeyi ve hayal gücünüzün sınırlarını zorlayan tatlar sunmayı önemsiyor.

Gerçek kakao yağı ve kitlesi kullanılarak katkısız olarak üretilen ve 48 saatlik yoğun bir konçlama sonrasında ortaya çıkan Mabel çikolataları; kalite konusundaki prensipleriyle “bitter” gibi sert, tüketicisine yaklaşımında ise “sütlü” çikolata gibi sevgi dolu..

Geçmişte olduğu gibi gelecekte de takdir edilen leziz çikolatalarla anılarak, daha iyiyi yapmanın arayışı, heyecanı ve tutkusuyla nice seneler çikolata yapmayı diliyor.

Mabel Ailesi olarak kuruluşumuzdan bugüne bize güç katan takdir ve tercihlerinizi şükranla anıyor ve sizi zengin çikolata dünyamıza bekliyoruz.

Mabel Ailesi olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de
takdir gören lezzetli çikolatalar sunmaya devam edeceğiz...

Mabel Arap Kızı’nın Öyküsü

Yıl 1947 iki cesur girişimci için farklı bir anlamı vardı o yılın..Mihail Payotis ve Haralambos Küçük Anastasiadi, Türk damak tadına uygun, leziz ve prestijli bir çikolata markası yaratmak için yola çıktılar. Küçük, mütevazi imalathanelerinin yeri hazırdı.. İstanbul Karaköy.

Üretim için her şey tamamlandı, artık düğmeye basılabilirdi. Ama bir soru işareti iki genç girişimcinin zihninde belirdi. Markanın ismi ne olacaktı?

Ambalaj çalışmalarının yapıldığı bir gün beklenen yanıt geldi. Son hazırlıkları gözden geçiren ortaklardan biri konuyla ilgili görevlendirilmiş siyahi genç kızın yanına giderek: “ Firmamıza bir isim gerekiyor, bu konuda bize yardımcı olur musun?”

Fransız asıllı grafiker kız, “ Sorunuzla çok gururlandım, teşekkür ederim. Çikolatalarınız çok lezzetli ve güzel. Fransızcada ‘güzelim’ anlamına gelen Mabel’e ne dersiniz?” diye yanıt verdi.

Önerilen ismin iki girişimci tarafından çok beğenilmesiyle birlikte “Mabel” markası doğmuş oldu. Markaya ismi veren grafiker kızın temsili resmi ise “ Mabel” in ambalajlarını süsledi.

Bugün işadamı Ahmet Tatlıcı’nın vizyonuyla üretim hayatına devam eden Mabel Çikolata’nın logosu halen ilk günkü halini korumaktadır.

Özeli tercih edenler için